moze lepiej miec 2 konta, jedno internetowe a drugie takie z okienkiem zeby zawsze móc wpłacić/wypłacić wiekszą gotówkę bez problemów?
ja mam mbank i inteligo
moze lepiej miec 2 konta, jedno internetowe a drugie takie z okienkiem zeby zawsze móc wpłacić/wypłacić wiekszą gotówkę bez problemów?
ja mam mbank i inteligo
Pewnie, że najlepiej, ale niektórzy nie lubią. Ja mam 3 podstawowe. Alior Sync do płatności internetowych - zwrot 5%, Millenium do spożywek - zwrot 3% i Meritum do paliwa - zwrot 4%. Za resztę płacę kredytówką CitiBanku
ja mam mbank i inteligo
Ja mam tak w NORDEA - tzn. konto zwykłe powiazane z internetowym. Do tego całkiem niezłe (jak na obecne warunki) lokaty.
Tyle tylko, że od 2 miesiecy wysyłają mi jakieś durne monity o niedostarczeniu dokumentów i kasują za to 30zł - mimo, że wszystko już dawno mają u siebie...
No i musze faktycznie pomyśleć o tych kontach "ze zwrotem"...
Jeśli chodzi o zbieranie drobnych oszczędności to polecam konto oszczędnościowe w DB.
Do 10 tyś. dają 8,1% i nigdzie nie znajdziecie lepszej propozycji. Niestety powyżej 10 tyś oprocentowanie spada do ok 4% ale można się pilnować :wink: .
Żeby założyć konto oszczędnościowe trzeba otworzyć ROR. Prowadzenie RORu jest darmowe. Płaci się za kartę, ale jeśli wykona się operacji za 100 zł w miesiącu wówczas opłata nie jest naliczana. Można też wcale nie zamawiać karty płatniczej :P
Do tego środki na koncie oszczędnościowym są dostępne cały czas i z konta oszczędnościowego można wykonać jeden przelew miesięcznie za darmo.(na ROR lub do innego banku).
Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
hmm meritum mi sie podoba z tym paliwem, kilka zł sie zaoszczedzi ale czy warto i czy są jakies haczyki? sa jeszcze jakies inne banki z rabatami na paliwo?
Witam
mój zestaw kont:
1) Alior Sync do zakupów w necie - 5% zwrotu za zakupy w internecie , zasilane jak coś kupuje nie trzymam tu kasy
2) EUROBANK konto Prestige - 1% zwrotu za wszystko - tu mi wpływa wypłata i kartą z tego konta płace za wszystko opróc spożywki i paliwa
3) MILLENIUM DOBRE KONTO - zwrot 3% (max 50 zeta) za zakupy spożywki i paliwa - na to konto robie przelew z głownego w eurobanku, do tego konta używam też AUKCJI LOKAT w MILLENIUM
pozdr
pozdr
Krzysztof
4OO - SKODA OCTAVIA II 1,9 TDI Ambiente (2004)
BANDIT, czy w Alior te 5% zwrotu za zakupy w internecie to taka stała oferta, czy czysto promocyjna przez kilka tygodni? 5% zwracane jest tylko za zakupy, czy również za np. opłaty za mieszkanie i inne rachunki?
Próbuję przebić sie przez ich stronę www, ale mój komputer/internet nie jest w stanie...
Co do Millenium Dobre Konto: czy u nich są za coś opłaty, czy też konto jest zupełnie darmowe? Jakie trzeba spełnić warunki aby móc je założyć?
BANDIT, czy w Alior te 5% zwrotu za zakupy w internecie to taka stała oferta, czy czysto promocyjna przez kilka tygodni? 5% zwracane jest tylko za zakupy, czy również za np. opłaty za mieszkanie i inne rachunki?
Próbuję przebić sie przez ich stronę www, ale mój komputer/internet nie jest w stanie...
Na razie jest to stała oferta i zwracają za wszystkie operacja dokonane za pomocą Płacę z Alior Sync, albo za płatność kartą w internecie. Tylko info szukaj na stronie www.sync.pl , a nie Aliora.
Zamieszczone przez Agamek12
Co do Millenium Dobre Konto: czy u nich są za coś opłaty, czy też konto jest zupełnie darmowe? Jakie trzeba spełnić warunki aby móc je założyć?
Za kartę niobowiązkowe ubezpieczenie 2.99zł i coś tam za konto jeśli nie ma wpływów na min. 1000zł miesięcznie.
Zamieszczone przez avocado
z paliwem zostaje widze millenium (3% zwrotu paliwo + zakupy) lub meritum (4% tylko paliwo ktore lepsze?
Dla mnie lepsze Meritum bo przynajmniej nie dzwonią do Ciebie. Millenium ostatnio codziennie do mnie wydzwania i mnie wkurza.
a dzwonią w sprawie..?? oferty czy czego? bo do meni jeszcze ani razu nie dzwonili
Dzwonią odkąd przelałem kasę z oszczędnościowego do innego banku jak zmienili oprocentowanie z 7% do standardowego, ale czego chcą to nie wiem bo mam ich numer zablokowany
a dzwonią w sprawie..?? oferty czy czego? bo do meni jeszcze ani razu nie dzwonili
Dzwonią odkąd przelałem kasę z oszczędnościowego do innego banku jak zmienili oprocentowanie z 7% do standardowego, ale czego chcą to nie wiem bo mam ich numer zablokowany
Komentarz